GÜNDEM


More

Sözcü Haber

Unknown on : 23 Ocak 2017 Pazartesi 0 YORUMLAR
Unknown
ETİKETLER :

Sözcü Haber


Halaçoğlu'ndan MHP'nin 'evetçi' vekillerine hatırlatma

Posted: 22 Jan 2017 07:00 PM PST


MHP'nin 'Hayır'cı vekillerinden Yusuf Halaçoğlu, partisinin 'Evet'çi vekillerini, "Kendilerini hayvan yerine koyan birini başkan yapmak için bu denli gayret eden milliyetçileri kutluyorum" diye eleştirdi.

Gezici Araştırma'nın anketine göre MHP tabanında 'partili cumhurbaşkanlığı'nı içeren anayasa değişikliği teklifine 'Hayır' diyenlerin oranı yüzde 64 çıkmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise teklife hem Meclis'te hem referandumda parti olarak 'Evet' diyeceklerini açıklamıştı.

Yusuf Halaçoğlu, partiden ihraç edilen Ümit Özdağ ile birlikte 'Hayır' oyu verecek altı vekilden biri olduğunu söylemişti.



İkinci tur görüşmeleri devam ederken partisinden 'şimdilik' istifa etmeyeceğini belirten Halaçoğlu, bugün Twitter'dan yaptığı açıklamada partisinin 'Evet'çi vekillerine seslendi: "Kendilerini hayvan yerine koyan birini başkan yapmak için bu denli gayret eden milliyetçileri kutluyorum."

İki turda da bütün maddeler geçmişti

'Başkanlık sistemi'ni de içeren anayasa değişikliği teklifine ilişkin maddeler, Meclis'te kurulan komisyondan AKP ve MHP'lilerin işbirliğiyle 29 Aralık 2016'da geçmişti. Komisyona 21 madde olarak gelen teklif, 18 maddeye düşerken, değişiklik teklifi 9 Ocak'ta Meclis'te görüşülmeye başlamıştı.

Anayasa değişikliği teklifinin ilk turunda maddeler yedi gün içinde oylamaya sunulup kabul edilmişti.

18 Ocak tarihinde başlayan ikinci tur görüşmelerde ise, maddeler ve teklifin tümü yeniden oylanmış, görüşme ve konuşma yapılmamış, sadece değişiklik önergeleri ele alınmıştı.

Anayasa değişikliğinin ikinci turunda oylanan tüm maddeler yine AKP ve MHP'lilerin işbirliğiyle Meclis'ten geçmişti.

Trump karşıtı eyleme katılan Madonna: Beyaz Saray’ı havaya uçurmayı düşündüm

Posted: 22 Jan 2017 06:00 PM PST


ABD'nin yeni başkanı Donald Trump aleyhine düzenlenen eyleme katılan müzisyen Madonna, Beyaz Saray'ı havaya uçurmayı birçok kez düşündüğünü fakat bunun hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini bildiğini söyledi.

Görevine resmen başlayan Trump, ilk gününde 'Women's March' adıyla kadın örgütlerinin düzenlediği eylemlerle protesto edildi. ABD'nin başkenti Washington'daki eyleme erkekler de destek verirken, katılımcılar Beyaz Saray'a yürüdü.

Eyleme müzisyen Madonna da destek verdi.

Eylemcileri "Sevgi devrimine hoşgeldiniz" sözleriyle selamlayan Madonna, şimdiye dek Beyaz Saray'ı havaya uçurmayı düşündüğünü ama bunun hiçbir işe yaramayacağını bildiğini söyledi.

Madonna, "Bu karanlık bizi uyandırdı. İyilik bu seçimi kazanmadı fakat en sonunda kazanacak" dedi

Madonna, Trump'a yönelik bir de 'S…r' ifadesini kullandı.

Bilginer, ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı merkeze alan anayasa değişikliğiyle ilgili yurttaşların bilgi sahibi olmadığını belirtti

Posted: 22 Jan 2017 05:00 PM PST


Oyuncu Haluk Bilginer, 'partili cumhurbaşkanlığı'nı merkeze alan anayasa değişikliğiyle ilgili yurttaşların bilgi sahibi olmadığını belirterek, insanların korkmalarının normal olduğunu ancak herkesin cesur olmak zorunda olduğunu söyledi.

Bilginer, dizilerde şiddetin giderek ön plana çıkmasıyla ilgili "Artık patlayan her bombadan sonra istatistik konuşuyoruz sadece. İnsanları; ölenler ve ölenler yüzünden etkilenenleri çok az konu ediyoruz. Bu da çok tehlikeli…" dedi.

'Korkuyorum ama korkak değilim'

Gazetecilerin tutuklanmasına, oyuncuların işsiz kalmasına rağmen her zaman cesur olmak zorunda olduklarını belirten Bilginer, "Korku çok insani bir duygudur. Korkmayan aptaldır zaten. Ben de korkuyorum ama korkak değilim. Cesaret korkuya rağmen bir şeyin üzerine gitmektir. O yüzden cesur olmak zorundayız…" diye konuştu.

'Türkiye'de kalıp devam etmekten başka çare yok'

Ülkede yaşanan gelişmelere ilişkin bazı yurttaşların 'B planı' olduğuna ilişkin yorumu sorulan Bilginer, "Bir tane Türkiye var. Türkiyeliyiz. Türkiye'de üretiyor ve yaşıyoruz. Onun için burada kalıp devam etmekten başka çare yok" dedi.

'Hiç kimsenin anayasa ile ilgili fikri yok'

Partili cumhurbaşkanlığı ile ilgili yurttaşların bilgisinin olmadığının, hükümet ve Meclis kavramları arasındaki farktan da bihaber olduklarını dile getirdi: "İnternette sokak röportajlarında görüyorum. Ellerinde mikrofon, çeşitli şehirlerde dolaşıyor ve 'Anayasanın 18'inci maddesi değişiyor, ne düşünüyorsunuz' diye soruyorlar. Hiç kimsenin bir fikri yok. Bu insanlar yarın, öbür gün referandumda 'Evet' ya da 'Hayır' diye oy verecek. 'Hükümet yapıyorsa vardır bildiği' diyorlar. Hükümetin tek başına yaptığını sanıyorlar. Bunu hükümetin değil, Meclis'in yaptığını, Meclis kavramını da bilmiyorlar."

‘Saray zemini kaymıyor’ diyen bakan: Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin etkisi yok

Posted: 22 Jan 2017 04:00 PM PST


Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Topkapı Sarayı zemininin denize doğru kaymasının söz konusu olmadığını, Marmaray ve Avrasya Tüneli gibi projelerin yarattığı zemin titreşimlerinin olası bir kaymayı tetiklediğine dair ellerinde hiçbir bilimsel veri bulunmadığını açıkladı.

Saray zemininin Sarayburnu'na doğru kaydığı, zeminde de sıvılaşma meydana geldiğinin belirlendiği aktarılmıştı.

Zemindeki kaymayı, Marmaray ve Avrasya Tüneli gibi projelerin yarattığı zemin titreşimleri ile son iki yıldaki sismik hareketlerin tetiklediği düşünülürken, sarayın 1920'de yapılan drenaj sistemininde de 'yer yer tıkanmalar, körelme veya atık suyun deşarj edilememesinin' zemin sıvılaşmasını artırdığı tahmin ediliyor.

Avcı, Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in, ölümünün 10. yıldönümü nedeniyle Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda mezarı başında düzenlenen anma töreninde konuştu.

'Gerekli restorasyon ve diğer tedbirleri alacağız'

Bakan, Fatih Sultan Mehmet'in köşkü olarak da bilinen Hazine Dairesi'ndeki çatlaklar nedeniyle, Topkapı Sarayı ile ilgili bir hassasiyetin oluştuğunu söyledi.

Son bir yıldır İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi'nden uzmanların konuyla ilgili araştırma yaptığını aktaran Avcı, geçtiğimiz ay içinde Hazine Dairesi'ne etki eden faktörleri belirlemek için çevrede 26 adet sismik kayıt kuyusu açıldığını ve çalışmanın sonuna yaklaşıldığını kaydetti.

Bakan şöyle devam etti: "Haberde, Marmaray ve Avrasya tüneli çalışmalarının da buradaki zemin hareketliliğine olumsuz etki ettiğine dair dolaylı da olsa bir ima ve cümle var. Bu doğru değil. Elimizdeki bütün bilimsel raporlar, çalışmalarla ilgili raporlar, böyle bir etkiden söz etmiyor. Böyle bir etki olduğuna dair elimizde bilimsel bir veri yok ama bunlar biliyorsunuz genellikle böyle şehir efsanesi olarak konuşulur. Buna rağmen biz, o sismik kuyular üzerinden yaptığımız çalışmalarla zaten ne tür yer hareketliliklerinin bölgeye ne oranda etki ettiğini ölçme şansını yakalamış olacağız. Ona göre de gerekli restorasyon ve diğer tedbirleri alacağız."

'Denize kayma söz konusu değil'

"Denize doğru bir kayma var mı?" sorusunu "Söz konusu değil" diyerek yanıtlayan Avcı, "Gerek Marmaray inşaatında gerek Avrasya tüneli inşaatında, gerek benzer büyük inşaatlarda, büyük veya küçük bütün inşaatlarda çevre etki analizleri yapılır, ona ilişkin gerekli raporlamalar yapılır, ondan sonra inşaatlara başlanır. Dolayısıyla Topkapı Sarayı'na yönelik, Marmaray inşaatının veya Avrasya Tüneli inşaatının olumsuz etkilerine dair elimizde hiçbir bilimsel gösterge, vesaire yok" dedi.

Dünyaya en yakın yaşanabilir gezegen Wolf 1061c keşfedildi

Posted: 22 Jan 2017 03:00 PM PST


Bilim insanları, güneş sistemine en yakın noktada "yaşanabilir gezegen" Wolf 1061c'yi keşfetti.

ABD'de bulunan San Francisco Ünversitesi profesörleri, Güneş Sistemi'nin dışında en yakın yaşanabilir gezegeni keşfetti.

Wolf 1061 yörüngesinde bulunan, Wolf 1061c isimli gezegen Dünya'dan sadece 14 ışık yılı uzakta bulunuyor.

Yani Dünya'nın alternatifi olabilecek Wolf 1061c gezegeni Dünya'ya da bir o kadar yakın.
Avrupa Doğu Gözlemevi'nde (ESO- European Southern Observatory, La Silla-Şili) bulunan 3,6 metrelik HARPS spektrografıyla tespit edilen gezegen Wolf 1061c, Dünya'dan 4 kat daha büyük. Wolf 1061c güneşin çevresini tam 18 günde dolanıyor.

Gezegenin en dikkat çeken özelliği ise "sıvı halde su bulunabilirliği" Yani normal sıcaklıklarda yaşam alanına sahip olması.

Araştırmacılar Wolf 1061'in etrafında dolaşan gezegenlerin, yıldızın önünden geçerken gözlemini yapabilirse, atmosferleri hakkında bilgi edinebileceklerini umuyorlar.

Ekip Wolf 1061c'den daha yakın gezegenlere odaklansa da, henüz daha yakın yaşanabilir bir gezegen bulamadı.

Aleyna Tilki ünlü isimleri geride bıraktı

Posted: 22 Jan 2017 02:00 PM PST


Aleyna Tilki, NetD platformundan 200 milyon yıldızını alan ikinci isim oldu

'Cevapsız Çınlama' adlı şarkısı ile Youtube'da büyük başarı elde eden Aleyna Tilki, tek video ile 200 milyon izlenmeyi aşan ikinci isim oldu.

Yaklaşık 6 ay önce piyasaya çıkardığı ilk single parçasında Emrah Karaduman ile birlikte düet yapan Aleyna Tilki, Youtube'da 204 milyon izlenme rakamına ulaşarak Hadise ve İrem Derici'yi geride bıraktı.

Listenin ilk sırasında bulunan isim olan Gülşen, Bandır Bangır adlı şarkısı ile 219 milyon izlenme sayısına ulaşmıştı. Youtube'da en fazla dinlenen Türkçe parçalar arasında üst sıralara yükselmeye devam eden Aleyna Tilki bir süre önce İrem Derici'nin "Bu şarkı kalbimin tek sahibine" adlı parçasını da geride bıraktı.

Yaklaşık 6 ay önce çıkardığı ilk single parçasında yaşı ile de dikkatleri üzerine çeken Tilki, NetD platformundan 200 milyon yıldızını alan ikinci isim oldu.

Prenses adlı parçasıyla 162 milyon izlenmeye ulaşan Hadise listenin 5. sırasında yer alırken Eypio ve Burak King'in seslendirdikleri Günah Benim şarkısının klibi 170 milyon izlenme rakamına ulaşmıştı. Zirvedeki yerini koruyan Gülşen ise büyük bir bütçeyle çektiği Bangır Bangır klibiyle 214 milyon izlenme rakamına ulaşmıştı.

Anket, kız öğrenciye tacizi ortaya çıkardı

Posted: 22 Jan 2017 01:30 PM PST


Denizli'nin Bekilli İlçesi'nde bir okulda sınıf öğretmeninin öğrenciler arasında yaptığı anket, 13 yaşındaki kız öğrenci N.U.'ya cinsel tacizi ortaya çıkardı.

Denizli'nin Bekilli İlçesi'nde bir okulda sınıf öğretmeninin öğrenciler arasında yaptığı anket, 13 yaşındaki kız öğrenci N.U.'ya cinsel tacizi ortaya çıkardı. Kız öğrencinin ankette kendisine tacizde bulunduğunu ileri sürdüğü arkadaşının babası Gökhan S. tutuklandı.

Bekilli İlçesi'ndeki cinsel taciz olayı geçen ay sınıf öğretmeninin öğrenciler arasında yaptığı ankette ortaya çıktı. Okuldaki bir bir sınıf öğretmeni, öğrencilere kağıt dağıtıp, kendisine ve başkasına söyleyemedikleri başlarından geçen olayları yazmalarını istedi. Bunun üzerine 13 yaşındaki kız öğrenci N.U., evlerine gittiği aynı zamanda komşuları olan bir arkadaşının babasının cinsel tacizine uğradığını yazdı.

Öğrencilerden topladığı anket kağıtlarını okuyan öğretmen, N.U.'nun yazdığını okuyunca şoke oldu. Durum, okul yönetimi aracılığıyla savcılığa bildirildi. Savcılık, soruşturma başlattı. Polis tarafından gözaltına alınan Gökhan S., sevk edildiği adliyede tutuklanırken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Erdoğan'ın yaptığı rektör atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

Posted: 22 Jan 2017 12:59 PM PST


Erdoğan'ın 12 üniversiteye yaptığı rektör atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre atanan rektörler şu şekilde:

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut,

Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Biber,

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fahrettin Tilki,

Batman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Aydın Durmuş,

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erdal Necip Yardım,

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek,

Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ömer Pakiş,

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper,

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Akgül,

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun,

Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Şengörür,

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Murat Türk atandı. 

Hrant Dink’i anmaya ilk kez katılan Fatma Yavuz, ‘ders niteliğinde’ mesajlar verdi

Posted: 22 Jan 2017 12:55 PM PST


19 Ocak 2007'de sokak ortasında katledilen gazeteci Hrant Dink'in 10'uncu ölüm yıldönümü için düzenlenen anmaya ilk kez katılan Fatma Yavuz, 'ders niteliğinde' mesajlar verdi.

Daha önce anmaya gelmediği için pişman olduğunu anlatan Yavuz, şöyle devam etti: "Bu benim için kendi içimde bir yolculuk aslında. İçimdeki bazı şeyleri tartmak için geldim buraya. Ben etnik olarak Türküm, Müslümanım Sünniyim ve Hanefiyim. Buralara biraz uzağım. Ama yıllarca bu acıların ortak olduğunu fark edemediğimiz için neden ben buraya gelip ağlamadım diye çok üzüldüm. Yani bu kendimle bir nevi hesaplaşma. Çok bilmiyorum bu çevreleri."

Meseleyi medyadan takip ettiğini ve her insanın canının 'kutsal olduğunu' anlamanın uzun yıllar sürdüğünü aktaran Yavuz sözlerini şöyle bitirdi: "Bu yüzden çok üzgünüm. Ermeni kardeşlerimizden de ben mensup olduğum mahalle adına çok çok özür diliyorum. Bu ülkede benim kadar rahat yaşama hakkına sahip olana kadar bundan sonra Allah'ın izniyle yanlış tarafta olmayacağım, doğru tarafta olacağım. Bir daha bu insanların kılına bile zarar gelirse ben inşallah onların yanında olacağım."

Başkanlık sistemiyle birlikte eyalet sisteminin de beraberinde getirilmesi gerekir

Posted: 22 Jan 2017 12:33 PM PST


Ümit Özdağ, MHP'lileri Erdoğan'ın 2004'teki sözleriyle uyardı: 'Başkanlık ancak eyaletler ile olur'

Ümit Özdağ, Erdoğan'ın Başkanlık sistemiyle beraber eyalet sisteminin de düşünülmesi gerektiği sözlerini 2004'teki Fatih Altaylı'ya verdiği demeçleri paylaşarak aktararak uyardı.

Muhalefetten ve Sivil toplum örgütlerinden başkanlık sistemiyle birlikte bir rejim değişikliği ve özerklik tehlikesi barındırdığına dair uyarılar gelmişti. Ancak Erdoğan ve AKP, bunun bir rejim değişikliği değil, sistem değişikliği olduğunu savunmuştu.

Ancak Ümit Özdağ, 2004'teki Erdoğan'ın Fatih Altaylı'ya verdiği demeçte Erdoğan'ın başkanlık sistemiyle birlikte eyalet sisteminin de beraberinde getirilmesi gerektiğini anlatan sözlerini hatırlatarak rejim değişikliği uyarısını yinelemiş oldu.

Özdağ, "Başkanlık anayasasina evet diyen MHP milletvekilleri bu cevabı bilmiyorlar miydi?" diye sordu.



Meclis'in kapanması yok hükmündedir

Posted: 22 Jan 2017 12:29 PM PST


CHP'li Gök 'sahte oy pusulalarıyla' Meclis'in tatil edildiğini belirterek, "Meclis'in kapanmış gösterilmesi yok hükmündedir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis'teki yoklama sırasında, AKP'li bazı milletvekillerinin mükerrer oy kullandığını belirterek "Meclis'in toplantı yeter sayısı olmamasına rağmen kapanmış gösterilmesi, yok hükmündedir. Meclis'in tatil kararı alınamamıştır. Meclis'imizin derhal yarın toplanarak, bu önerge üzerinde tekrar görüşmesi ve karar alması gerekmektedir" dedi.

CHP Milletvekilleri basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda CHP'li vekilin katıldığı basın toplantısına konuşan CHP Grup Başkanvekili Gök, AKParti'li bazı vekillerin Meclis'teki yoklama sırasında mükerrer oy kullandığını söyledi.

TOPLANTI YETER SAYISI SAĞLANMADI

Meclis'in toplantı yeter sayısı olmamasına rağmen kapanmış gösterilmesinin kanunsuz bir hal olduğunu söyleyen CHP'li Gök, şöyle konuştu: "Yaptığımız incelemede, AKP milletvekillerinden Trabzon Milletvekili Salih Cora, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Rize Milletvekili Hasan Karal, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal'ın hem elektronik sistemde oy kullandığını hem de oy pusulası göndermek suretiyle oy kullandığını tespit etmiş bulunuyoruz. Bu durumda, 164 sayısının bulunması gereken toplantı talebinde, iktidar partisinin sağlayabildiği oy, bu mükerrer oylar düşüldüğünde 161'de kalmaktadır. Dolayısıyla mükerrer oy kullanmak suretiyle bir sahtecilik işlemini gerçekleştiren bu milletvekillerini ve AKP grubunun bu iradesini halkımıza şikayet ediyoruz.

İÇTÜZÜK İHLALİDİR

Alınan karar, yok hükmündedir. Meclis'in toplantı yeter sayısı olmamasına rağmen kapanmış gösterilmesi, yok hükmündedir. Tam kanunsuz bir haldir. Dolayısıyla Meclis'in tatil kararı alınamamıştır. Meclis'imizin derhal yarın toplanarak, bu önerge üzerinde tekrar görüşmesi ve karar alması gerekmektedir. Tam eylemli bir İçtüzük ihlali yapılmıştır. Anayasa'ya ve İçtüzük'e aykırı olarak ve Meclis Başkanı'nın da dahil olduğu bir ortamda defalarca uyarmamıza rağmen Meclis Başkanı, 'Bu benim işim değildir' diyerek, Meclis'i kapatmıştır"

"MÜKERRER OYLARLA SAHTECİLİK YAPILMASI MECLİS'İN İTİBARINI ZEDELER"

Meclis'te, mükerrer oylarla sahtecilik yapıldığını ifade eden CHP'li Gök, "Bu oylamada MHP de AKP ile beraber davranmıştır. İktidar partisinin çoğunluğu yoktur, bu oylamanın geçmesi açısından. Biz 161 kişiyi mevcutlu tespit ediyoruz. Geri kalan mükerrer oydur. 164 sayısının bulunması gerekirken, mükerrer oylarla sahtecilik yapılması, bu Meclis'in itibarını zedeler. Saygınlığına gölge düşürür. İktidar partisinin böyle kritik oylamalarda ne yaptığı açıkça ortaya çıkmıştır" dedi.

"REFERANDUMDA TÜRKİYE'NİN 80 MİLYONU GÖREVLİ OLMALI"

Referandumda, sandıklara sahip çıkılması konusunda uyarıda bulunan CHP Grup Başkanvekili Gök, şunları söyledi: "Halkımızı buradan uyarmak istiyoruz. Yapılacak referandumda, sandıklara sahip çıkılması, iktidarın, Meclis'in itibarını zedeleyecek şekilde böylesine mükerrer ve sahte oy kullanmaya tevessül etmesi nedeniyle ülkemizde büyük hukuksuz bir referandum sürecinin yaşanacağı ortadadır. Herkesi uyarıyoruz. Sandıklara sahip çıkacağız. İktidar partisinin Meclis'ten ve halktan çekindiği ortadadır. Meclis'teki oylamaların nasıl yapıldığı, milletvekillerinin baskıya alındığı, açık oy kullanmak suretiyle oylamanın da sakatlandığı ortadadır. Şimdi referandum sürecinde, AKP'nin yapacağı her türlü hukuksuzluğa karşı tüm halkımız gözünü açmalı ve dikkatli olmalıdır. Bunların yapacakları referandumda, Türkiye'nin 80 milyonu görevli olmalıdır. Sandıklar korunmalı, bir tek oyun heba edilmemesi için çalışılmalıdır."

Halkın yeni gözdesi 'çeyrek gram altın'

Posted: 22 Jan 2017 12:26 PM PST


Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, her geçen gün fiyatların yükselmesi nedeniyle 30 ila 35 lira arasında değişen 'çeyrek gram' altının halkın yeni gözdesi olduğunu söyledi.

Altın fiyatlarının rekor kırmasıyla alım gücü azalanlar, önce gram altına daha sonra yarım gram altına yöneldi.

Ancak altındaki artış ivmesi hız kaybetmeyince, bu kez 'çeyrek gram' altın halkın yeni gözdesi oldu.

Düğün merasimleri ve sünnet törenlerinin vazgeçilmezi olan çeyrek altın da giderek küçülerek yerini fiyatı 30 ila 35 lira arasında değişen 'çeyrek gram' altına bırakmaya başladı.

Çeyrek altının 245 lira, gram altının 145 lira ve yarım gram altının 70 liraya yükselmesinin ardından piyasalarda 35 liradan satılan çeyrek gram altının vatandaşlardan rağbet gördüğünü belirten Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, şöyle dedi:

"Altın fiyatları günümüzde özellikle dünyadaki gelişmelere karşı korkunç derecede yüksek vaziyette. Biraz daha yükselecekmiş gibi duruyor. ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın göreve başlamasıyla birlikte, piyasaların seyri aşağıya doğru seyri gidecek gibi. "

"Altın fiyatlarıyla ilgili gelişmeler önümüzdeki hafta çok belirleyici olacak gibi duruyor. Altının şuanda en yüksek fiyatta olması, daha çok arzı küçük altına doğru yöneltiyor."

"Büyük altınların talebi biraz azaldı. Ona istinaden de gram altınlar revaçta. 1 gram, yarım gram ve özellikle çeyrek gram yapıldı.
 Çeyrek grama olan talep genelde düğün tarzı hediyelerde götürülebilecek bir argüman, seçenek olarak tüketicinin önüne geldi. "

"Altındaki yükseliş trendi daha yukarılara giderse, küçük altından da uzaklaşıp, gram altınların daha çok tercih edilecek noktada olacağı gözüküyor. Çeyrek altın şuanda 245 lira, gram altın 145 lira, yarım gram altın 70-75 lira bandında, çeyrek gram altın ise 30 ile 35 lira bandında. Altın fiyatları her geçen gün yükseldikçe özellikle bu tip gramaj altınlara yansıması da etkili oluyor."


TBMM, AKP'lilerin "sahte oylarıyla" 7 Şubat'a kadar tatil edildi

Posted: 22 Jan 2017 12:25 PM PST

TBMM, AKP'lilerin oylarıyla 7 Şubat'a kadar tatil edildi. AKP'liler oylamada sahte oy kullandı. AKP'lilerin sahte oy kullandığı CHP'lilerce tespit edildi.

AKP'LİLER KARARI ÇIĞLIK ATARAK KUTLADI

AKP'liler tatil kararını çığlık atarak ve alkışlayarak kutladı.

CHP İstanbul Millietvekili Barış Yarkadaş, AKP'lilerin sahte oy kullandıklarını Twitter hesabından yaptığı, "AKP'liler "sahte oy pusulası" kullanarak tatil kararı aldırdı" açıklamasıyla duyurdu.

CHP İzmir Millietvekili Mustafa Balbay da "AKP'nin Meclis'i hile ile kapattığını kanıtladık. 5 AKP'li hem sisteme girmiş hem pusula gönderip mükerrer oy kullanmış. Yuh." dedi.

MECLİS'İ 7 ŞUBAT'A KADAR TATİL EDEN AKP'LİLERİN ALKIŞLI TATİL SEVİNCİ:


Hatırlanacağı üzere AKP'li vekiller 15 gün önce de Anayasa görüşmeleri öncesinde Emekli Sandığı Kanunu görüşmelerinde yine sahtecilik örneği göstermişti. AKP'li vekillerin Meclis'te olmayan milletvekilleri yerine kutuya yoklama kağıdı attıkları CHP'lilerce tespit edilmişti.

Türkiye, Rusya ve İran temsilcileri Astana görüşmelerinin sonuç bildirgesini hazırlıyormuş

Posted: 22 Jan 2017 12:20 PM PST


Türkiye ve Rusya'nın girişimleriyle Astana'da düzenlenecek olan Suriye görüşmeleri 23 Ocak günü başlıyor. Görüşmelere hem Suriye hükümeti hem muhalefeti katılıyor.

Astana görüşmeleri, daha öncekilere siyasi muhalefetin katılmasına karşın bu kez doğrudan silahlı muhalif grupların davet edilmesi ve bu grupların da kabul etmesi nedeniyle ayrıca önem taşıyor.
Ancak taraflar masaya farklı gündemler oturmaya hazırlanıyor.
Suriye hükümeti, iç savaşı sona erdirecek kapsamlı bir çözümün üzerinde müzakere etmeyi isterken, muhalifler ise masadaki konuların ateşkese uyulması ve kuşatma altındaki bölgelere insani yardım götürülmesi olduğunu söylüyor.

MAHALLİ: SONUÇ BİLDİRGESİ HAZIRLANIYOR

Geçtiğimiz günlerde tahliye olan gazeteci Hüsnü Mahalli 
"Türkiye, Rusya ve İran temsilcileri Astana görüşmelerinin sonuç bildirgesini hazırlıyormuş. SR Muhalefet heyeti dün İstanbul'dan gitti" bilgisini paylaştı.

Türkiye, Rusya ve İran temsilcileri Astana görüşmelerinin sonuç bildirgesini hazırlıyormuş.
SR Muhalefet heyeti dün İstanbul'dan gitti.

Siirt kent merkezinde askeri araca roketli saldırı

Posted: 22 Jan 2017 12:17 PM PST


Siirt kent merkezinde seyir halindeki askeri zırhlı araca teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi.

Siirt'ten Kurtalan İlçesi istikametine giden İl Jandarma Komutanlığı'na ait zırhlı kobra aracına roketatarlı saldırı düzenlendi.

Saat 22.10 sıralarında meydana gelen saldırıda, roket mermisi zırhlı araca isabet etmedi. Boş arsaya düşen roket mermisi büyük bir gürültü ile patladı.

Can kaybının yaşanmadığı saldırı sonrası Terör Mücadele Şubesi ekipleri operasyon başlattı.

Ebru Polat 100 bin dolarlık tek gecelik yemek teklifinden neden vazgeçti?

Posted: 22 Jan 2017 10:00 AM PST


Ünlü şarkıcı Ebru Polat, bir iş adamının tek gece için 100 bin dolar önerdiği yemek teklifini reddetti. Polat, bu kararı iş adamıyla görüntülü konuşmanın ardından aldı.

Ebru Polat'ın sosyal medya hesabı üzerinden bir iş adamından tek gecelik yemek teklifi geçtiğimiz aylarda magazin gündemine oturmuştu. İlk bakışta ahlaksız bir teklif olarak algılansa da Ebru Polat, "Aldığım en güzel teklif, konu hayır kurumu olunca her şey güzelleşir. Üslup, edep, yol yordam budur." diyerek düşüncelerini ifade etmişti. Bu açıklaması, magazin basınını meraklı bir bekleyiş içerisine sokmuştu.

KARŞILIĞINDA YARDIM KURULUŞUNA 100 BİN DOLAR BAĞIŞ

Sosyal medyadan Ebru Polat'a gönderilen gizemli mesajda şu ifadeler yer alıyordu:

"Merhaba. Ben öyle sosyal hesapları olan bir adam değilim. Pek de bilmem, lafı dolandırmayı da sevmem. Birlikte bir akşam yemeği için sizin seçeceğiniz, istediğiniz herhangi bir yardım kuruluşuna 100 bin dolar bağış yapmak isterim."

'ÖMÜR BOYU HAYATIMDA OL' İSTEĞİ VAZGEÇİRDİ

Bu mesaj üzerine çok düşündüğünü belirten Ebru Polat, en sonunda kararını şu kelimelerle açıkladı:

"Beyefendi çok düzgün biriydi. Birkaç kez görüntülü telefonla konuştum, çok heyecanlandı. Bana çok fazla hayranlığı var, çok takık. Ekibime 'Ebru ömür boyu hayatımda olsun istiyorum' demiş. Bunu duyunca endişelendim, o yemeğe çıkmaktan vazgeçtim."

Bunları MHP tabanı unutmayacak

Posted: 22 Jan 2017 09:00 AM PST


CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'dan başkanlık Anayasası açıklaması.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçen ve tüm yetkileri bir tek kişide toplayan Anayasa Değişikliği Paketi'nin ileride en çok AKP'lileri rahatsız edeceğini söyledi. 

Köksal, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eliyle 4 işareti yaparak tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan diye sesleniyor. Oysa bu Anayasa Değişikliği Paketi milleti bölüyor, devlette özerklik yapısını gündeme getiriyor, vatanı küçük parçacıklar hâline getiriyor. Cumhurbaşkanı bu tarifi yaparken, aslında 'tek adam, tek irade' diyor" dedi. 

DAVUTOĞLU'NUN DA KAYGILARI VAR

Köksal, son zamanlarda AKP içinde bazı tartışmaların yaşandığını belirterek "Pelikan Darbesi'nden bu yana çok açık bir şekilde görülüyor ki ya tam Erdoğancı olacaksınız; ya da tüm mevki ve makamları kaybedeceksiniz. Ahmet Davutoğlu, kendisi bir güç hâline gelmeye başladığı anda tabir-i caizse kellesi alındı. Bu Anayasa Değişikliği Paketi'ne Ahmet Davutoğlu'nun da itirazlarının olduğunu, bu konuda kaygılar taşıdığını ve bu kaygılarını Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile paylaştığını, hükümete en yakın gazeteler arasındaki Yeni Şafak'tan okuyoruz.
Ahmet Davutoğlu, damdan düşmüştür, damdan düşeceklerin hâlini de en iyi O anlar. Dün Tayyip Erdoğan'la yola çıkan kaç siyasetçi bugün kalıcı oldu? Bugün aynı yolda yürüyenlerin yarın yine yok olacağı, siyasetten uzaklaştırılacağı görülmüyor mu? Bunu bir kenara yazın: Cansiperane AKP savunucularının hiçbirisi gelecek yıl bu vakitler ortalarda görünmeyecek. Çünkü Tek Adam'ın hiç kimseye ihtiyacı kalmayacak. Bu paket diğer partilere oy verenler kadar AKP'lilere de zarar verecek. Karşıdevrim, önce kendi öncülerini yiyecek" ifadelerini kullandı. 

YILLAR SONRA "KANDIRILDIK" MI DİYECEKSİNİZ?

AKP MYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun Afyonkarahisar'da yaptığı açıklamada "CHP yanlış bilgiler veriyor" çıkışına da tepki gösteren Köksal, "CHP dün olduğu gibi bugün de doğruları gösteriyor, hükümetin yararına olacak eleştirilerde bulunuyor. Hatırlayın, koca koca bakanlar, 2010 yılındaki Referandum'da 'Artık hukukun üstünlüğü olacak' demişlerdi. CHP o zaman da hukukun temelinin sarsıldığını söylemiş ve ilgili maddelerin hatalara neden olacağı hakkında uyarmıştı. Çok değil, 6 yıl sonra gelen kalkışmanın ardından kaç hakim ve savcının ihraç edildiği ortada. 2010'daki değişikliklerden yararlanarak sisteme çöreklenenler olduğunu gördük. Şimdi de Cumhuriyet'in temeli sarsılmak isteniyor. Bundan yıllar sonra yine 'Kandırıldık' deyip tarih önündeki sorumluluğunuzdan kurtulacağınızı mı zannediyorsunuz?" diye sordu.

MHP TABANI BUNLARI UNUTMAYACAK

Milliyetçi Hareket Partisi tabanına da seslenen Köksal, "Daha düne kadar 'Milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık' diyen Cumhurbaşkanı'na MHP üst yönetimi destek veriyor vermesine, ama MHP tabanı Cumhurbaşkanı'nın Başbakan iken Habur'daki tavrını unutmayacaktır. Akil Adamlar ismi altında terör örgütünü insani bir yardım kuruluşu gibi gösterme çabalarını unutmayacaktır. İmralı Tutanakları'nı, terörist başı Apo'nun Başkanlık Sistemi'ne verdiği desteği unutmayacaktır" şeklinde konuştu.

Android cihazlarda "System UI işlem durduruldu hatası"

Posted: 22 Jan 2017 08:45 AM PST


Android cihaz sahipleri son günlerde "System UI işlem durduruldu hatası" nedeniyle cihazlarının kilitlenmesi sorunu ile karşılaşıyor. Yapılan araştırmalara göre sorun Google Play ve Google Play Müzik uygulamalarına gelen güncellemeden kaynaklanıyor.

Birçok Android cihaz kullanıcısı "System UI işlem durduruldu hatası" şeklindeki uyarılardan muzdarip hale geldi. Kullanıcılar kendilerinin yaptığı hatalı bir işlem nedeniyle cihazının bozulduğunu düşünürken aslında yaşanan bir "güncelleme" sorunu olarak görülüyor. Google tarafından yılbaşında gelen güncellemelerin Android cihazlarda hata vermesine yol açtığı ifade ediliyor.

Android cihazlarda yeni bir sorun gündeme geldi. Birçok cihazda "System UI işlem durduruldu hatası" uyarısı nedeniyle donma ya da işlem aksaklıkları yaşandığı ifade ediliyor. Kullanıcılar yanlış bir uygulama indirdiklerini zannederken, telefonu açma-kapama ile hatanın düzeleceğini düşünenler de görülüyor.


Konu hakkında yapılan açıklamalara bakıldığında problemin bir sistem güncellemesinden kaynaklandığına dikkat çekiliyor. Ocak ayında Google tarafından gelen güncellemenin Google Play ve Google Play Müzik üzerinden Android cihazları etkilediği ifade ediliyor.

System UI İşlem Durduruldu Hatası Çözümü

Android cihazlarda yaşanan sorunun çözümünün oldukça kolay olduğu ifade ediliyor. Öncelikle Google Play Store'un açılması isteniyor.

Daha sonra ise "Uygulamalarım" sekmesinin açılması gerekiyor.

Yaşanan sorunun nedeni olarak Google Play kaynaklı güncelleme gösterildiği için söz konusu güncellemenin kaldırılması gerekiyor. "Google" ve "Google Play Müzik" uygulamalarının kaldırılması sonrasında yaşanan sorunun kendiliğinden çözüldüğü görülecektir. Ayrıca, sorun Google kaynaklı olduğu için yakın zamanda yapılan "Google güncellemesi" var ise onları kaldırarak sorunun çözüleceği ifade edilmektedir.

Başkanlık konusunda; AKP'liler Erbakan'ı, MHP'liler Alparslan Türkeş'i dinlemeden karar vermemeli

Posted: 22 Jan 2017 08:42 AM PST


Eren Erdem: Bu videoyu mutlaka izlemelisiniz..

CHP İstanbul millietvekili Eren Erdem sosyal medyada yaptığı bir açıklamada AKP ve MHP'lilerin paylaştığı bir videoyu izlemesini istedi.

Erdem,  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in hazırlattığı videoyuyu paylaşarak "Başkanlık konusunda; AKP'liler Erbakan'ı, MHP'liler Alparslan Türkeş'i dinlemeden karar vermemeli. Bu videoyu mutlaka izlemelisiniz" dedi.

İŞTE O VİDEO


Emniyete ve AKP binasına saldıran Tekirdağ'da yakalandı

Posted: 22 Jan 2017 08:30 AM PST


İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve AKP İl Başkanlığı binalarına önceki gün art arda lav silahlarıyla saldırı düzenleyen teröristi Tekirdağ'da yakalandı.
DHKP-C terör örgütü üyesi Ş.T.'nin tek atımlı lav silahlarıyla düzenlediği saldırıların ardından dün Esenyurt'ta polis ekiplerine ateş açan kişi olduğu belirlendi.

Polis teröristin geride bıraktığı lav silahlarında parmak izlerine rastlamış saldırganın kimliğini belirlemişti.
Ş.T.'nin yakalandığında üzerinde suikast silahı olarak bilinen Glock marka bir tabancanın bulunduğu bildirildi.

Öğrencilerden yeni müfredat taslağına anlamlı tepki

Posted: 22 Jan 2017 08:30 AM PST



TLB üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 17 Ocak tarihinde açıkladığı yeni müfredat taslağına tepki gösterdi.

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 17 Ocak tarihinde açıkladığı yeni müfredat taslağına tepki gösterdi. 

''MEB'e Karnesini Veriyoruz'' sloganıyla Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde buluşan liseliler müfredat taslağı hakkındaki görüşlerini açıkladı. Açıklamayı yapan TLB Genel Başkanı Bora Çelik, taslağın çalakalem yazıldığını ve eğimin temel sorunlarını çözmediğini belirtti.

Çelik, ''Bu taslak Karen Fogg'un hayalidir. Doğrudan milli devletimizi hedef almaktadır. Bu taslakta ısrar etmek emperyalizm destekli PKK'nın, FETÖ'nün ekmeğine yağ sürmektir. Unutmayalım ki FETÖ 15 Temmuz Amerikancı darbe girişimini eğitimi kurumlarını kullanarak elde ettiği güçle gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı yaverinin FETÖ'cü çıkmasını istemiyorsanız bu taslağı yırtıp atmak gereklidir. Buralardan çıkardığımız derslerle eğitim sistemimizin çağdaş bilimsel laik temeller üzerine inşa etmek şarttır. Milli Eğitim Bakanlığı bu müfredatta ısrar ederse, emin olsun gençlik kendi müfredatını yazacaktır.'' dedi.

Açıklama sırasında sık sık ''Atatürk Gençliği Görev Başında', 'Laik, Bilimsel, Milli Eğitim', 'Milli Eğitim Milli Müfredat' sloganları atıldı.

SINIFTA KALDI

Açıklamanın sonunda liseliler Milli Eğitim Bakanlığı'na hazırladıkları karneyi göstererek; ''İkinci döneme daha fazla çalışıp bizden geçer not almalarını bekliyoruz.'' dedi. Liselilerin MEB'e verdiği notlar şöyle:

Müfredat yapmak:0 
Vizyon ve misyon: 0
Konulara hakimiyet: 0
Tutarlılık: 0
Spor ve sanat eğitimleri:0
Eğitim koşulları:0
Öğrenci yeteneklerinin keşfi: 0

İşte açıklamanın tam metni:
''Taslağı okur okumaz çalakalem yazıldığını anlayabiliyoruz. Önceki programlardan kes kopyala yapıştır yapıp üzerine öğrenci kazanımları yazılmış. Eklenen ünitelerin neden eklendiğine dair hiçbir açıklama yapılmamış. Daha geçen yıl yaptıkları değişikliğin sonucunu bile almadan tekrar böyle bir değişikliğe gitmeleri sorunları tespit etmediklerini ortaya koyuyor.

ÜMMET TOPLUMUNU YARATMAYA HİZMET EDİYOR

Taslağı incelediğimiz zaman Atatürk'ün konularının azaltıldığı millet kavramından bahsedilmediği, ulus bilincinin yok sayıldığı, bunun yerine tarikat ve cemaatlerin öne çıkarıldığı görüyoruz. Çağdaş Türk ve Dünya tarihi dersinin 2. Dünya savaşıyla ile ilgili kısmından İsmet İnönü'nün bahsedilmediğini görüyoruz. Önceki programlarda yer alan "Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı ifadelere yer verilmemelidir" ilkesi yeni programdan kaldırıldı.

Bu taslak, millet olma bilincimizi ortadan kaldırmaya, padişahın kulu olmaya koşullandırmış ümmet toplumu yaratmaya hizmet etmektedir.

Emperyalizm, bu amacına ulaşabilmek için Cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşmak zorundadır. Padişahın kulu olmaya koşullandırılmış ümmet toplumu özlemi, ancak devrim kanunların kaldırılmasıyla mümkün olabilir. O yüzden Batı ve Atlantik güçlerinin baskısıyla "Atatürk Devrimleri'ni benimsemiş nesillerin yetiştirilmesi" hedefi Milli Eğitim'den kaldırılmaktadır.

KANSER HASTASINA ASPİRİN TEDAVİSİ

Eğitim ve öğretimin temel sorunlarını tespit etmeden bu türde değişikliklere gitmek çözümsüzlük getirecektir. Bu taslak kanser hastasına aspirin tedavisi uygulamaktır.

Bu taslak sınavda başarısız olduğunu düşünen Berrinlerin intihar etmesine engel olmayacaktır.

Liselilerin evlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması sonucu (4+4+4 ) arkadaşlarımız gerdek gecelerinde hayatını kaybetmesinin önüne geçilemeyecektir. Tam aksine bu taslakta yer alan "Özge çocuk gelin oldu" okuma fişleri bu durumu meşrulaştıracaktır. Öğretmeni tarafından cinsel tacize uğrayan Cansellerimiz canına kıymaya devam edecektir.

KAREN FOGG'UN HAYALİ

Avrupa Birliği Türkiye masası şefi Karen Fogg " Türk gençliğini kimliksizleştirmekten, bunun için ülkeyi Atatürk'ten ve Atatürkçülerden kurtarmaktan" söz ediyordu. Bu taslağı yürürlüğe koymak Karen Fogg'ların hayalidir. Milli Eğitim Bakanlığı burada bir karar vermek zorundadır. Ya Karen Fogg'ların hayalini peşinden koşacaksınız ya da El Bab'da zaferler kazanan Mehmetçiğimizin hayalini gerçekleştireceksiniz. Mehmetçiğimizin haylinde milli devlete sarılmak var.

Talim Terbiye Kurulu da yayınladığı taslakta bu niyetleri açıkça ortaya koymuştu. Yazıda, 19. yüzyılda ulus-devletin ortaya çıkmasından sonra eğitim kurumlarına verilen en önemli görevlerden birisinin vatandaşlık bilinci olması ve bu nedenle tarih derslere özel önem verildiğini söylüyorlar. Ardından devam ediyorlar 20. yüzyılın ikinci yarısında ise liberal demokrasiye geçişle birlikte bu anlayışın değişmesi gerekiyor. Küresel emperyalizmin buyrukları doğrultusunda milli devlete savaş açanlar, artık vatandaşlık bilincinin geliştirilmesine yönelik gayretlere ihtiyaç kalmadığını; tarihte neler olduğunun bilinmesine de gerek olmadığını söylemektedir.

GENÇLİK KENDİ MÜFREDATINI YAZAR

Bu taslaklar doğrudan milli devletimizi hedef almaktadır. Bunları yürürlülüğe sokmak en çok bölücü ve gerici terör örgütlerin işine yarayacaktır. Bu taslakta ısrar etmek emperyalizm destekli PKK'nın, FETÖ'nün ekmeğine yağ sürmektir. Unutmayalım ki FETÖ 15 Temmuz Amerikancı darbe girişimini eğitimi kurumlarını kullanarak elde ettiği güçle gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı yaverinin FETÖ'cü çıkmasını istemiyorsanız bu taslağı yırtıp atmak gereklidir. Buralardan çıkardığımız derslerle eğitim sistemimizin çağdaş bilimsel laik temeller üzerine inşa etmek şarttır. Milli Eğitim Bakanlığı bu müfredatta ısrar ederse, emin olsun gençlik kendi müfredatını yazacaktır. O müfredatın tarih derslerinde ise; Milli Eğitimin Bakanlığının emperyalizmin kuyusuna nasıl düştüğü anlatılacaktır. Türk gençliği hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyen bir nesildir. Aksini yaratmaya kalkanlara asla geçit vermemiştir, vermeyecektir.''

Ankara'da pavyonları ne zaman kapatacaksınız?

Posted: 22 Jan 2017 08:30 AM PST


Melih Gökçek anayasa değişikliğinin oylandığı Meclisi ziyaretinin ardından sabaha karşı 05.00'te Periscope'tan canlı yayın yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek anayasa değişikliğinin oylandığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaretinin ardından sabaha karşı 05.00'te Periscope'tan canlı yayın yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Anayasa değişikliğinin 339 oyla kabul edildiği tarihi günü kaçırmak istemediğini vurgulayan Gökçek, Meclis'teki izlenimlerini aktardı. 

"Pavyonları ne zaman kapatacaksınız?"

Gökçek, "Pavyonları ne zaman kapatacaksınız?" sorusuna "Ulus'taki pavyonlardan çok acaip şikayetler geliyor. Zaten orada kamulaştırma faaliyetleri devam ediyor. Özellikle bizim yeni bir projemiz var; anlatmadığımız. Ama Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan tarafından da olabileceği ifade edilen yeni bir proje; Çankırı Caddesi'ni kamulaştıracağız. Bu konuda Hükümetimiz bize kaynak sağlayacak. O gelecek paralarla Çankırı Caddesi'nin kamulaştırılması, Çankırı Caddesi'nin altından tünel yolun geçmesi, üstünün yaya yolu olarak düzenlenmesi, Çankırı Caddesi'ndeki uygun kullanılabilecek durumda olan otellerin yurt ve bazı binaların da Hacı Bayram Üniversitesi'nin fakülteleri haline getirilmesi planlanıyor. İnşallah bu gerçekleşince pavyonlar zaten otomatikman kalkmış olacak, böyle bir hazırlığımız var." yanıtını verdi.

'Ben PKK ile mücadele eden birisiyim' diye kendini savunmuş

Posted: 22 Jan 2017 08:30 AM PST


Beytüşşebap eski Kaymakamı, Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe'nin "Ben PKK ile mücadele eden birisiyim" diye kendini savunduğu öğrenildi.

TOKAT Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Beytüşşebap eski Kaymakamı, Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe'nin "Ben PKK ile mücadele eden birisiyim" diye kendini savunduğu öğrenildi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü geniş kapsamlı soruşturma sürüyor. Örgütün 'mülkiye yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında 100, 101 ve 102'nci dönem kaymakamlarına yönelik soruşturmada 84 kaymakam gözaltına alındı, bunlardan 44'ü tutuklanırken, 40'ı ise etkin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı oldu.

100,101 ve 102'inci dönem den sonra örgütün 99'uncu dönem kaymakamlarına yönelik soruşturma başlatan Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, ilk olarak örgütün 99'uncu dönem Türkiye kaymakam adaylarının imamının, 'Faruk' kod adlı M.G. olduğu belirledi. Ankara'da yaklanarak kente getirilen M.G.'nin ilk ifadesi sonrası 16 kaymakam hakkında daha gözaltı kararı verildiği, zanlılardan 3'ünün tutuklu bulunduğu bildirildi. Ayrıca M.G.'nin ifadesi doğrultusunda 17 üst düzey bürokrat hakkında başlatılan incelemenin devam ettiği öğrenildi.

BYLOCK KULLANDIĞI BELİRLENDİ

Örgütün 'mülkiye yapılanması'na yönelik soruşturmada üç gün önce Kayseri'de gözaltına alınan Beytüşşebap eski Kaymakamı, Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe'nin emniyetteki işlemleri ise sürüyor. Gözaltında oldukça agresif olduğu öğrenilen Kadir Güntepe'nin sık sık, "Ben PKK ile mücadele eden birisiyim" diye kendini savunduğu öğrenildi.

Amasya'nın Hamamözü İlçesi'nde görev yaparken burada 'Amasya Kaymakamlar imamı' olan H.Ö. ile yüz yüze ve telefonda onlarca kez görüştüğü belirtilen Kadir Güntepe'nin Bylock'u yoğun olarak kullananların belirtildiği 'kırmızı liste' içinde olduğu iddia edildi. Kadir Güntepe'nin gözaltına alınan eşi Zeynep Güntepe'nin de emniyetteki işlemleri sürüyor.

Onlara da başörtüsü serbest

Posted: 22 Jan 2017 08:30 AM PST


Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadın personeli başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysileri giyebilecek.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadın personeli şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysileri giyebilecek.
"Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Yönetmeliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline ilişkin, ilgili kanunlarda bulunan hükümlerin uygulanmasına dair usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik'te kadın personelin şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysileri giymesine izin verilecek.

Hamza Hamzaoğlu'nun görevine son verildi

Posted: 22 Jan 2017 08:30 AM PST


Bursasspor Yönetim Kurulu, Adanaspor yenilgisi sonrasında Özlüce Tesisleri'nde Hamza Hamzaoğlu ile yaptığı toplantı sonrasında ayrılık kararı aldı.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan ayrılık kararı açıklaması şöyle:

"17 Aralık 2015 tarihinden bu yana A Takım Teknik Direktörlük görevini sürdüren Hamza Hamzaoğlu ve ekibiyle yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendisine kulübümüze hizmetlerinden ötürü teşekkür eder. Bundan sonraki hayatında başarılar dileriz."

Hiç yorum yok: