GÜNDEM


More

Sözcü Haber

Unknown on : 27 Ocak 2017 Cuma 0 YORUMLAR
Unknown
ETİKETLER :

Sözcü Haber


Yekta Kopan 'hayır'

Posted: 26 Jan 2017 04:00 PM PST



Gazeteci Yekta Kopan da yaptığı paylaşımlarla anayasaya "Hayır" diyenlerden.

Levent Üzümcü 'hayır'

Posted: 26 Jan 2017 03:30 PM PST


Oyuncu Levent Üzümcü de Twitter'da "Bunun particilikle, lidercilikle sağcılıkla solculukla falan âlâkası yok, çocuklarımızın aydınlık yarınları için #Hayır" dedi.


Zülfü Livaneli 'hayır'

Posted: 26 Jan 2017 03:00 PM PST


"Elbette HAYIR!" diyen müzisyen, yazar ve yönetmen Zülfü Livaneli de "Abdülmecit Sivasi'nin dediği gibi "devlet zulm ile değil adl (adalet) ile ayakta durur." Bunun dışındaki bir anlayışa evet demem mümkün değil" açıklamasında bulundu.


Harun Tekin 'hayır'

Posted: 26 Jan 2017 03:00 PM PST



Mor ve Ötesi müzik grubunun solisti Harun Tekin de anayasa değişikliğine hayır diyen isimlerden. Twitter hesabından gerekçelerini anlatan Tekin şunları yazdı: "Hakikaten bir soru sorulduysa, cevap hakikaten halktan bekleniyorsa ve çıkacak sonuç herkes için kritikse, özgürce tartışabilmek ilk şarttır. Derdi gerçekten daha adil, daha iyi yönetilen ve daha huzurlu bir ülke olan herkes, bu teklifin özgürce tartışılmasına destek vermelidir. Değişiklik teklifi dikkatlice okunursa, bu teklifin iktidarı, muhalefetiyle herkes için büyük tuzaklar içerdiği açıkça görülür. Özetle: Aceleye getirildi, itirazlar hiç dikkate alınmadı. Kim olduğu fark etmez, bir kişiye bu kadar güç ve yetki verilmemeli."


Meltem Cumbul 'hayır'

Posted: 26 Jan 2017 02:30 PM PST


Oyuncu Meltem Cumbul, Twitter hesabında "Aydınlık bir Türkiye için #HAYIR" ifadelerini kullandı. Cumbul "Hayır demezseniz ne olacak? Tek adam her şey olacak. Başkan seçilecek kişi hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak" dedi ve 10 farklı tweet daha atarak anayasa değişikliğine neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı.


Barış Atay 'hayır'

Posted: 26 Jan 2017 02:30 PM PST




Oyuncu Barış Atay ise bu dört isme bir videoyla tepki verdi. Atay, "Çağrınızı aldık! @RidvanDilmen07 @ArdaTuran @yilmazburak17 @MuratBoz #HAYIR" dedi.

Fatih Portakal 'hayır'

Posted: 26 Jan 2017 02:00 PM PST


FOX TV ekranlarında yayınlanan FOX Ana Haber programının sunucusu Fatih Portakal referanduma 'Hayır' diyeceğini canlı yayında resmen açıkladı.

http://sozcuhaber.blogspot.com.tr/2017/01/fatih-portakaldan-canl-yaynda.html

İbrahim Tatlıses ve İdo 'evet'

Posted: 26 Jan 2017 01:30 PM PST


Rıdvan Dilmen'in referandum çağrısında 'Evet' kampanyasına ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ile oğlu İdo'dan da destek geldi. İbrahim Tatlıses bu kampanyanın hemen ardından Sibel Can'a çağrıda bulundu.


http://sozcuhaber.blogspot.com.tr/2017/01/ibrahim-tatlses-ile-oglu-idodan.html

Ahmet Ümit 'hayır'

Posted: 26 Jan 2017 01:17 PM PST



Yazar Ahmet Ümit de "Hayır" demeyi tercih etti.

Tuncay Akgün 'hayır'

Posted: 26 Jan 2017 01:09 PM PST


Leman dergisinin genel yayın yönetmeni Tuncay Akgün de "Laik, demokratik, özgür bir Türkiye için ben de varım kardeşim, sen de var mısın?" şeklinde bir Tweet attı.


Alişan 'evet'

Posted: 26 Jan 2017 01:00 PM PST


Alişan hükümet sözcüsü Kurtulmuş çektikleri videoyla 'Evet' kampanyasına katıldı.

http://sozcuhaber.blogspot.com.tr/2017/01/ece-erken-alisan-ve-hukumet-sozcusu.html

Ece Erken 'evet'

Posted: 26 Jan 2017 01:00 PM PST



Ece Erken hükümet sözcüsü Kurtulmuş çektikleri videoyla 'Evet' kampanyasına katıldı.


http://sozcuhaber.blogspot.com.tr/2017/01/ece-erken-alisan-ve-hukumet-sozcusu.html

İlhan İrem 'hayır'

Posted: 26 Jan 2017 01:00 PM PST


Türk Pop Müziği'nin efsane sanatçısı İlhan İrem, sosyal medya hesabında referanduma karşı rengini açıkladı.

http://sozcuhaber.blogspot.com.tr/2017/01/ilhan-irem-referanduma-hayr-dedi.html

Murat Boz 'evet'

Posted: 26 Jan 2017 01:00 PM PST


Rıdvan Dilmen referandum için sosyal medyadan bir video yayınlayarak 'evet' kampanyası başlattı. Kampanyaya Murat Boz destek verdi.

http://sozcuhaber.blogspot.com.tr/2017/01/rdvan-dilmen-evet-kampanyas-baslatt.html

Burak Yılmaz 'evet'

Posted: 26 Jan 2017 01:00 PM PST


Rıdvan Dilmen referandum için sosyal medyadan bir video yayınlayarak 'evet' kampanyası başlattı. Kampanyaya Burak Yılmaz destek verdi.

http://sozcuhaber.blogspot.com.tr/2017/01/rdvan-dilmen-evet-kampanyas-baslatt.html

Arda Turan 'evet'

Posted: 26 Jan 2017 01:00 PM PST


Rıdvan Dilmen referandum için sosyal medyadan bir video yayınlayarak 'evet' kampanyası başlattı. Kampanyaya Arda Turan destek verdi. 

http://sozcuhaber.blogspot.com.tr/2017/01/rdvan-dilmen-evet-kampanyas-baslatt.html

Rıdvan Dilmen 'evet'

Posted: 26 Jan 2017 01:00 PM PST


Rıdvan Dilmen referandum için sosyal medyadan bir video yayınlayarak 'evet' kampanyası başlattı.

http://sozcuhaber.blogspot.com.tr/2017/01/rdvan-dilmen-evet-kampanyas-baslatt.html

Fatih Portakal'dan canlı yayında referanduma 'Hayır'

Posted: 26 Jan 2017 12:41 PM PST


FOX TV ekranlarında yayınlanan FOX Ana Haber programının sunucusu Fatih Portakal referanduma 'Hayır' diyeceğini canlı yayında resmen açıkladı.

FOX TV ekranlarında yayınlanan FOX Ana Haber programı sunucusu Fatih Portakal canlı yayında referanduma 'Hayır' diyeceğini açıklayarak bir anda sosyal medyada gündem oldu.

FOX TV ekranlarında yayınlanan FOX Ana Haber programında canlı yayında açıklama yapan Fatih Portakal bir anda gündem oldu. Canlı yayında referanduma 'Hayır' diyeceğini açıklayan Fatih Portakal, "Bu maddelere evet demem mümkün değil, kimse kimseyi verdiği oydan dolayı hain olarak nitelemesin" ifadelerini kullandı.

Bazı kesimler Fatih Portakal'a destek verirken bazı kesimler ise tepkilerini dile getirdiler.

İbrahim Tatlıses ile oğlu İdo'dan referanduma 'Evet' kampanyası

Posted: 26 Jan 2017 12:37 PM PST


Rıdvan Dilmen'in referandum çağrısında 'Evet' kampanyasına ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ile oğlu İdo'dan da destek geldi. İbrahim Tatlıses bu kampanyanın hemen ardından Sibel Can'a çağrıda bulundu.

Rıdvan Dilmen'in hemen ardından referanduma destek çığ gibi büyümeye devam ediyor. Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, oğlu İdo'nun çağrısıyla 'Güçlü bir Türkiye için ben de varım, sen de var mısın Sibel Can' diyerek topu diğer bir tarafa attı.

Rıdvan Dilmen referandum için sosyal medyadan bir video yayınlayarak 'evet' kampanyası başlatınca olanlar oldu. Rıdvan Dilmen'in 'evet' akımını başlatmasından sonra bir destek de ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses'den geldi. Kampanyaya yıldız futbolcular Arda Turan ve Burak Yılmaz ile ünlü şarkıcı Murat Boz'da daha öncesinde destek vermişlerdi.

Kampanya sosyal medyada büyük yankı uyandırınca bu duruma İbrahim Tatlıses'de sessiz kalmadı. Kendi sosyal medya hesabından çağrısını yapan İbrahim Tatlıses, "Güçlü bir Türkiye için ben de varım" dedi ve ekledi: "Sen de var mısın Sibel Can?" ifadelerini kullandı.

Hükümet, Meclis camisini yıkmak istiyor, Mimarlar Odası Camii’nin yıkımına izin vermeyeceğiz diyor

Posted: 26 Jan 2017 07:14 AM PST


Hükümet, Meclis camisini yıkmak istiyor, Mimarlar Odası Camii'nin yıkımına karşı çıkarak, yıkımına izin vermeyeceğiz diyor.

TBMM'de bulunan Meclis Camii'nin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması ve yıkım sürecinden kurtulması için Mimarlar Odası Ankara Şubesi mücadelenin peşini bırakmıyor.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi Meclis Camisinin yıkılmaması için Koruma Kurulu'na başvurmuş ve yargı yolu ile Camii'nin yıkılması engellenmişti.

Koruma Kurulu tarafından yargı kararlarına göre korunması gereken kültür varlığı olarak tescillenen TBMM Camisinin, tescil kararına Kültür Bakanlığı itiraz etmişti. Bu itiraz üzerine mahkeme TBMM Camisinin korunması gereken kararını oy birliği ile bozdu. Camii şimdi yıkımla karşı karşıya, mimarlar caminin yıkılmaması için harekete geçti.

O camiyi yıktırmayacağız

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan o camiyi yıktırmayacağız diyerek hükümeti sert şekilde uyardı. Camiyi yıkmak bir kıyımdır. TBMM Camisi acilen ibadete açılmalıdır. "Yıkım düşüncesini aklınızdan çıkartın" dedi.

Candan şöyle devam etti. "Camiinin yıkımına dair, yargı süreçlerine müdahale edileceğinin duyumlarını almıştık. Özellikle TBMM Halkla ilişkiler binasının yıkılması sürecinde, tescili kaldırılacak söylemleri yaygın bir şekilde ilgililer tarafından ifade edilmişti.
Şimdi gelinen durum çok açık ve nettir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi kültür varlığı olan, ödüllü Camii'nin yıkılmasına karşıdır. Her fırsatta dini söylemlerle toplumu dizayn etmeye çalışanlar Cami'nin yıkılmasını istiyor. Toplumun inançları üzerinden yapılan siyasetin ne kadar samimi olduğunun göstergesi TBMM Camisi olacak. O camiyi yıktırmayacağız. Yeryüzünde cennet hissiyatı veren tasarımı ile ruhları besleyen Can Çinici ve Behruz Çinici tarafından tasarlanan TBMM Camisi, geleneksel ile modernin bir arada yorumlandığı biricik eserdir.
Danıştay 14. Dairesinde tescil kararının oy birliği ile kaldırılması hükümetin camiyi yıkma isteğinin bir sonucudur. Danıştay'ın bozma kararına karşı karar düzeltme yoluna başvuracağız. İnsanların inançlarının mekânsal karşılığı olan camiyi ortadan kaldırmak, yıkmaya teşebbüs etmek bir kıyımdır. TBMM Camisi acilen ibadete açılmalıdır."

Aleviler ders kitaplarında "Bismişah" kavramının da açıklanmasını istedi

Posted: 26 Jan 2017 07:13 AM PST


Aleviler ders kitaplarında "Bismillah" kavramı yanında "Bismişah" kavramının da açıklanmasını istedi.

Cem Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada Milli Eğitim'in, bütün inançlara aynı mesafede olması gerektiği savunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan, 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulamaya başlanacağı belirtilen yeni müfredatın, Vakıf tarafından incelendiği kaydedilen açıklamada İlk ve Ortaöğretim sınıfları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders müfredatında yapılan değişikler için tespit edilen önerilerden bazıları şöyle açıklandı:

"-İlkokul 4. Sınıftan itibaren Alevilikle ilgili bilgiler verilmeli.

-Bismillah kavramıyla birlikte Bismişah kavramı da açıklanmalı.

-'Camiiyi tanıyalım' konusuna 'Cem evini tanıyalım' konusu da eklenmeli.

-'Namaz' kavramının yanında 'Cem' kavramı da anlatılmalı.

-Dualara Ehlibeyt'ten dualar da eklenmeli.

-'Dini Bayramlar' kısmına 'Gadir Hum Bayramı' da eklenmeli."

Cem Vakfı, değişiklik önerilerinin 31 Ocak salı günü İstanbul Taksim'deki The Marmara Oteli'nde saat 11.00'de düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacağını duyurdu.

40 günlük bebeğini denize atan anne hakkında tutuklama istemi

Posted: 26 Jan 2017 07:11 AM PST


İstanbul'da, 40 günlük bebeğini denize atan F. K., sorgusunun ardından nikahsız yaşadığı M. T. ile birlikte adliyeye sevk edildi. F. K.'nın sorgusunda sürekli çelişkili bilgiler verdiği öğrenildi.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan anne F.K. ile nikahsız yaşadığı erkek arkadaşı M.T'nin sorgulamaları tamamlandı.

Psikolojik rahatsızlık geçirdiği için hastanede tedavi gördüğü öğrenilen F.K'nın emniyette çelişkili ifadeler verdiği, ilk eşinden olan çocuğunun kendisine gösterilmemesinden korktuğu için bebeğini öldürmeye çalıştığını iddia ettiği bildirildi.

M.K'nın ise ifadesinde, birlikte yaşadığı F.K'nın bebeğini öldürmek istemesinden haberinin olmadığını öne sürdüğü öğrenildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan F.K. ile M.K. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.
Dün polise başvuran F.K. (35) adlı kadın, 1.5 yıldır M.T (36) ile nikahsız birlikteliği olduğunu, M.T'nin istememesi üzerine bebeğini kuru sıkı tabancayla ateş ederek öldürmek istediğini, başarılı olamayınca bebeği Eminönü'ndeki Şehir Hatları Vapur İskelesinin yanından denize attığını söylemişti.

Eminönü'ndeki Şehir Hatları Vapur İskelesi civarında denizde yapılan arama çalışmalarında bebek bulunamamıştı.

Arama çalışması devam ediyor

Fatih'te önceki gün annesi tarafından denize atılan bebeği arama çalışması devam ediyor.

Eminönü Vapur İskelesi yakınlarında, annesi F.K. tarafından denize atılan 40 günlük bebeğin bulunması için dün gece durdurulan arama çalışmalarına yeniden başlandı.

Arama çalışmalarında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü'ne ait 3 tekne ile 1 bot ve Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı 3 botun yanı sıra gönüllü arama kurtarma ekibi Search and Rescue (SAR) ekipleri de yer aldı.

Vapur iskelesi yakınında denize giren 4 dalgıç 7 ile 30 metre arasındaki derinlikte bebeği ararken, deniz suyu sıcaklığının da eksi 1 derece olduğu bildirildi.

Hakan Şükür'e zorla getirme kararı

Posted: 26 Jan 2017 07:09 AM PST


Hakan Şükür'ün, Twitter üzerinden bir kişiye hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmasına başlandı.

FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Hakan Şükür'ün, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden bir kişiye hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmasına başlandı.

"BANA ÖZEL OLARAK MESAJ GÖNDERDİ, ŞİKAYETÇİYİM"
Anadolu 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmaya Hakan Şükür katılmazken, psikolojik danışmanlık görevi yapan müşteki İsmail Loyan ile avukatı geldi.
Duruşmada ifade veren Loyan, Şükür'ün twitter hesabından yaptığı bir paylaşımına yorum yazdığını belirterek, "Bunun üzerine kendisi bana özel olarak mesaj göndermiştir. Bu mesajında bana hakaret etmiştir. Beni önce listesine ekleyip bu mesajı göndermiş, daha sonra beni engellemiştir. Şikayetçiyim" dedi.

ZORLA GETİRME KARARI
Mahkeme hakimi, sanık Hakan Şükür'e gönderilen çağrı kağıdının tebliğ edildiğini ancak usulüne uygun çağrı kağıdı tebliğine rağmen Şükür'ün duruşmaya katılmadığını belirtti. Mahkeme, duruşmaya katılmamak için geçerli bir mazeret de bildirmeyen sanık Hakan Şükür hakkında, zorla getirme kararı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İsmail Loyan'ın kendisine yönelik 24 Kasım 2915 tarihinde Twitter üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla Hakan Şükür hakkında yaptığı şikayet üzerine soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ
Twitter'da Hakan Şükür adlı kullanıcının Atatürk'le ilgili bir paylaşımını görüp Loyan'ın yorum yaptığı belirtilen iddianamede, bunun üzerine şüpheli Şükür'ün müştekiye yönelik onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek şekilde ileti göndererek hakaret suçunu işlediği kaydedildi. Şükür hakkında "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İşte Çanakkale Köprüsü ihalesini kazanan

Posted: 26 Jan 2017 07:08 AM PST


Ulaştırma Bakanı Arslan 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesi ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Arslan "Şu an için en kısa süreyi veren birinci grup yani ihaleyi Daelim-Limak-SK- Yapı Merkezi OGG kazandı" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve çevre yolları ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Arslan'ın açıklamasında; "Birçok firma teklifini verdi. Onlar ne tür bir projeye teklif verdiğini biliyor. Çanakkale Köprüsü dünyanın en büyük köprüsü olacak. 11'i yabancı 13'ü yerli olmak üzere 4 grup tekliflerini verdi. Köprü için Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi; İhi-Itochu-Join-Makyol-Nurol-Japan Expressway; Cengiz İnşaat-Kolin İnşaat-CRBC teklif verdi. Tekliflerin içinde dünyadan çok önemli 13 finans kuruluşu bu köprüyü detekleyebileceklerini anlatan mektupları içeriyor." dedi.

ŞİRKETLERİN VERDİĞİ TEKLİFLER;
Bu 4 grubun teklif bedelini ve önerdikleri 5,5 yıllık yapım süresi de dahil yapım artı işletme süresini açıklayan Bakan Arslan; 1. Grup olan Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi OGG çalışması sonucu 10 milyar 354 milyon 576 bin 202 TL, 5,5 yıllık yapım süresine dahil toplam teklif ettiği sürenin 16 yıl 2 ay 12 gün olduğu, 2. Grup İhi-Itochu-Join-Makyol-Nurol-Japan Expressway toplam yatırım bedeli 10 milyar 494 milyon 575 bin 500 Türk lirası ve 5,5 yıllık yapım süresine dahil toplam teklif ettiği sürenin 17 yıl 10 ay 24 gün olduğunu ifade etti.

3. Grup Cengiz İnşaat-Kolin İnşaat-CRBC toplam yatırım bedeli olarak 10 milyar 324 milyon Türk lirası teklifte bulunurken 5,5 yıllık yapım süresine dahil toplam teklif ettiği sürenin 18 yıl 8 ay 19 gün olduğunu belirten Arslan, 4. Grup İC İçtaş-Astaldi toplam yatırım bedeli olarak 11 milyar 575 milyon 960 bin TL teklifte bulunduğu ve 5,5 yıllık yapım süresine dahil toplam teklif ettiği sürenin 18 yıl 5 ay 15 gün olduğunu ifade etti.

Bakan Arslan konuşmasına şöyle devam etti; "Şu an için en kısa süreyi veren birinci grup yani ihaleyi Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi OGG kazandı. Teklif ve ayrıntılı çalışmaları bitirdikten imzalayacağız. Teknik yeterlilikleri ayrıntılardan sonra teknik olarak incelendikten sonra en kısa süreyi vereni sözleşmeye davet edeceğiz. Endüstri ve sanayinin gelişmesi adına bu projeleri çok çok önemsiyoruz. Sadece bölgesel kalkınma değil, ülkemizin kalkınması için çok önemli projeler. 15 firmanın 4 grup olarak teklif vermesi bizi memnun ediyor." dedi.

Athena Gökhan ve Gülben Ergen'in sosyal medya hesaplarından paylaştıkları "Atatürk" fotoğrafları dikkat çekti

Posted: 26 Jan 2017 02:59 AM PST

Ünlüler referandumda 'Evet' ya da 'Hayır' oylarını önceden beyan etmeye başladı. Rıdvan Dilmen, Arda, Burak ve Murat Boz'un #BenDeVarım etikiyle videosunun ardından Meltem Cumbul ve Haluk Levent'te renklerini belli etmişlerdi. Son paylaşım Athena Gökhan (Gökhan Özoğuz) ve Gülben Ergen'den geldi.

Ünlüler anayasa değişiklik teklifine ne oy vereceklerini önceden paylaşmaya başladı. Rıdvan Dilmen, Arda, Burak ve Murat Boz'un 'Evet' oyu vereceklerini belirten #BenDeVarım etiketiyle çektikleri video sonrası, Meltem Cumbul ve Haluk Levent'ten 'Hayır' diyeceklerini beyan eden paylaşımlarda bulundular. Bu kervana son olarak Athena Gökhan (Gökhan Özoğuz) ve Gülben Ergen katıldı. 

Athena Gökhan ve Gülben Ergen'in sosyal medya hesaplarından paylaştıkları "Atatürk" fotoğrafları dikkat çekti.



Hiç yorum yok: