Anonymous

Çipras mülteci botunu batıran askeri hakkında konuştu

by Anonymous / 21 Kasım 2015

12 Kasım 2015 tarihinde Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından mültecilerin bulunduğu lastik botu batırı...

Anonymous

Cemaat şirketlerine atanan kayyumlar: Maaşımızı düşürün

by Anonymous / 21 Kasım 2015

Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve derneğe atanan 7 kayyum, maaşlarının düşürülmesi için Cumhuriyet Başs...

Anonymous

ÜTOPYA FİNAL'DE HAKSIZLIK MI YAPILDI ?

by Anonymous / 21 Eylül 2015

Şuanki yazacak olacağım yazıya başlamadan önce belirtmek isterim ki ütopya yarışmasını en baştan beridir takip eden ve sürekli internett...

Anonymous

Yeni Bir Yaşam Standardı: Inistanbul

by Anonymous / 25 Haziran 2015

Bilindiği gibi İstanbul’da son yıllarda sayısız konut projesi hayata geçiriliyor. Kimisi İstanbul’un ücra bir köşesindeyken kimisi de t...

Anonymous

Doğuş Otomotiv Trafik Hayattır!

by Anonymous / 21 Mayıs 2015

Araç kullanırken telefonla konuşmayın, hayatı susturmayın! Çünkü Trafik Hayattır! Hayatımızın en önemli unsuru haline gelen trafik güv...

DÜNYA

Amerikalı gazeteci James Foley katili Londra hip-hop sanatçısı Abdel-Majed Abdel Bary Olduğu Tespit Edildi

İngiliz güvenlik hizmetleri MI5 ve MI6 bildirildi Amerikalı gazeteci James Foley idam katil avı kilit zanlısı olarak İngiliz hip-hop sanatçısı belirledik. Sunday Times gazetesi Abdel-Majed Abdel Bary'a dedi. Batı Londra Maida ...

More DÜNYA
More SPOR
More MAGAZİN
More MEDYA

DÜNYA'NIN GERÇEKLERİ

Dünya'nın Gerçekleri

Facebook'ta her eklediğiniz arkadaş ile Mark Zuckerberg'in servetine $0.003 Dolar katkıda bulunuysunuz. Daha Fazla Bilgi İçin Facebook Sayfamızı Beğenin : DÜNYA'NIN GERÇEKLERİ ...

More DÜNYA'NIN GERÇEKLERİ

More DÜNYA'NIN GERÇEKLERİ

Kazanda Aşure Tarifi

Unknown on : 30 Ocak 2014 Perşembe 0 YORUMLAR
Unknown
MALZEMELER 
1 Kg Buğday
600 Gr. Fasulye
600 Gr. Nohut
2,5 Su B. Kuru Üzüm
400 Gr. Kayısı
1 Su B. Pirinç
2 Su B. Süt
2 Portakal Kabuğu
3 Elma
2 Kg Toz Şeker
1 Çay B. Gül Suyu
Su

Üzeri İçin:
İncir
Kayısı
Kuş Üzümü
Ceviz
File Fındık
Dolmalık Fıstık
Yeşil Fıstık
Tarçın
Nar Tanesi

HAZIRLANIŞI 
Buğday, fasulye ve nohutu bir gece önceden suda bekletiyoruz. Nohutu ıslatırken sıcak su ve tuz koyuyoruz. 

Islatmış olduğumuz buğdayı iyice yıkayıp kara suyunu çıkartıyoruz. Geniş bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz.

Üzerini geçecek kadar su koyup 1 taşım kaynatıyoruz. Altını kapatıp 10-15 dakika dinlendiriyoruz. Tekrar kaynatıp tekrar dinlendiriyoruz. 

Gerekiyorsa biraz daha sıcak su koyuyoruz. En son bir kez daha kaynatıp dinlendirten sonra tekrar ocağın altını yakıyoruz.

Sütü döküp karıştırıyoruz. Pirinci yıkayıp katıyoruz. Tekrar sıcak su döküyoruz. Biraz kaynadıktan sonra fasulye ve nohutu ekliyoruz. 

Sürekli karıştırıyoruz. Üzümleri yıkayıp katıyoruz. Malzeme koydukça suyunu arttırıyoruz. Biraz daha karıştırıp şekerini ekliyoruz.

Şekeri eridikten sonra suda bekletilip doğranmış kayısıları ekliyoruz. Gül suyu döküyoruz. Gerekirse biraz daha sıcak su koyabiliriz. Dibini tutmaması için sürekli karıştırıyoruz.

Küp küp doğranmış incirleri katıyoruz. Biraz sıcak su katıyoruz. Sürekli karıştırarak biraz daha pişirip altını kapatıyoruz.

Kaselere paylaştırıyoruz. Ilıyıp üzeri pelte tuttuktan sonra, incir, kayısı, kuş üzümü, ceviz, file fındık, dolmalık fıstık, yeşil fıstık, tarçın ve nar taneleri ile süsleyip servis ediyo